Palvelut


Alpakat Pieneläimet Tuotantoeläimet Muut palvelut

Alpakat

Alpakoita pidetään Suomessa lähinnä seuraeläimenä. Eläimet kuuluvat kamelieläimiin ja ovat kotoisin Perun vuoristosta. Olen hoitanut alpakoita vuodesta 2010 lähtien. Lisäksi teen yhteistyötä kasvattajien sekä muiden kamelideja hoitavien eläinlääkärien kanssa.

Hoidot keskittyvät ennaltaehkäiseviin toimiin. Loislääkitykset, hammashoidot sekä kynsien leikkaukset ovat tyypillisimmät toimenpiteet. Alpakoilla on tiettyjä erikoisominaisuuksia jotka on otettava huomioon niitä hoidettaessa ja käsiteltäessä.

Palveluvalikoima alpakkatiloille:

Säännölliset terveydenhuoltokäynnit:

Säännöllisillä tilakäynneillä hoidetaan eläinten loishäädöt, suun ja hampaiden tarkastukset, kynsien leikkaukset ja muut esille tulevat asiat.

Kirurgiset toimenpiteet:

Esimerkiksi orien ruunaukset.

Ultraäänitutkimukset:

Esimerkiksi tiineystarkastukset. Omistaja voi seurata tutkimusta omalta kannettavalta näytöltä.

Konsultointi:

Oletko ostamassa eläimiä tai laajentamassa tiloja? Kenties muutat uuteen kotiin eläinten kanssa ja haluat keskustella talliratkaisuista?

Pieneläimet

Tarjoan lemmikkieläin asiakkailleni kotikäyntejä. Resurssit ja tekniset mahdollisuudet kotikäynnillä ovat rajoitetummat kuin varustellulla pieneläinvastaanotolla. Monesti lemmikki stressaantuu kuljetuksesta ja vieraasta paikasta. Eläin voi olla myös suurikokoinen kuljetettavaksi tai omistajalla ei ole ajoneuvoa eläimen viemiseksi vastaanotolle. Kotikäynti on lemmikille stressittömämpi vaihtoehto ja monesti kotikäynti helpottaa omistajan arkea merkittävästi. Kotikäyntien lisäksi tarjoan kasvattajille räätälöityjä palveluita.

Ilmapiiri kotikäynnillä on yksilöllinen. Hinta riippuu sijainnista, hoidon ajankohdasta sekä siitä mitä on tarkoitus tehdä. Voit lähettää hintatiedustelun tästä

Palveluvalikoima pieneläinasiakkaille:

Terveystarkastukset:

Säännölliset terveystarkastukset auttavat havaitsemaan ajoissa alkavat sairaudet.

Rokotukset:

Säännöllinen lemmikkien rokottaminen ehkäisee tartuntatautien leviämistä ja suojaa lemmikkiä.

Yksittäiset sairaskäynnit:

Tyypilliset pieneläinten sairaudet ja niiden hoito. Esimerkiksi korvatulehdukset, silmätulehdukset, kynsivammat, ihovauriot, virtsatieinfektiot, valeraskaudet, lievät kohtutulehdukset jne.

Pitkäaikaissairauksien seurantakäynnit:

Esimerkiksi sokeritauti, epilepsia, sydämen vajaatoiminta ja maksan tai munuaisen vajaatoiminta. Tarvittaessa voin ottaa verikokeet ja toimittaa ne laboratorioon puolestanne.

Ultraäänitutkimukset:

Esimerkiksi tiineystarkastus tai kohdun ultraäänitutkimus märkäkohdun poissulkemiseksi. Ultraäänitutkimuksesta saa halutessaan videon tai kuvan sähköpostitse tai muistitikulle. Omistaja voi seurata ultraäänitutkimusta omalta langattomalta näytöltä.

Eutanasia:

Lemmikin viimeinen matka voidaan hoitaa kotona tutussa ympäristössä ilman stressiä vieraasta paikasta tai kuljetuksesta.

Konsultointi:

Haluatko keskustella lemmikkisi ruokinnasta tai elinympäristöstä? Kenties suunnittelet koiratarhaa ja kaipaat asiantuntijan neuvoja.

Kasvattajille suunnatut palvelut:

Suunnitteletko pentuetta koirallesi? Tarjoan kaiken tarpeellisen alkaen nartun ja uroksen geenitestauksesta sekä progesteronimittauksesta päättyen pentujen luovutustarkastukseen.

Omien palveluiden lisäksi tarjolla on myös lisäpalveluita jotka täydentävät palveluvalikoimaa. Lisäpalvelut ovat toisten yritysten tuottamia mutta ne voidaan hoitaa kokonaan minun kautta. Kotikäynnillä tarjottavat lisäpalvelut:

Laboratoriopalvelut:

Verikokeiden analysointi yhteistyölaboratoriossa. Tulokset nopeimmillaan seuraavaksi päiväksi.

Tuhkauspalvelut:

Eutanasian yhteydessä toimitamme puolestanne lemmikkinne tuhkattavaksi.

Tuotantoeläimet

Tuotantoeläinten hoito on minulle vahva sektori. Tunnen sen hyvin ja olen työskennellyt sidosryhmien kanssa. Voin toimia monella eri tasolla tilan omien toiveiden mukaisesti. Alkaen akuuteista sairaskäynneistä päättyen pitkäjänteiseen terveydenhuoltotyöhön. Palveluni on täysin asiakkaan tarpeista lähtevää ja asiakas määrittää, millaista palvelua haluaa. Tavoitteenani on luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita. Vahvuuteni on yhteistyö toisten alan ammattilaisten kanssa.

Palveluvalikoima tuotantoeläintiloille:

Yksittäiset sairasmatkat:

Esimerkiksi utaretulehdus, steriliteettihoidot, vasikoiden nupotukset ja muut tavanomaiset sairasmatkat.

Ultraäänitutkimukset:

Esimerkiksi tiineystarkastukset ja munasarjatutkimukset. Ultraäänitutkimuksissa omistaja saa oman langattoman näytön jolta voi seurata tutkimuksen etenemistä.

Naseva -sopimukset ja –käynnit:

Terveydenhuoltosopimukset ja –käynnit Nasevan puitteissa.

Kirurgiset toimenpiteet:

Juoksutusmahaleikkaukset, keisarinleikkaukset ja vasikoiden tyräleikkaukset.

Akuutit sairasmatkat ilta- ja viikonloppuaikaan:

Mahdollisuuksieni mukaan teen myös akuutteja sairasmatkoja, esimerkiksi poikimavaikeudet, poikimahalvaukset ja akuutit utaretulehdukset.

Synnytyspäivystys:

Palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa lauman arvokas yksilö on poikimassa ja haluatte varmistaa lääkärin saannin paikalle ilta-, yö-, ja viikonloppuaikaan. Tällöin en varaa ko ajalle muita töitä ja olen siten välittömässä lähtövalmiudessa ongelmien ilmetessä. Synnytyspäivystys pakettiin kuuluu myös emon ja vasikan tarkastus synnytyksen jälkeen sisältäen mm. verikokeet.

Terveydenhuoltosopimukset ja –käynnit:

Terveydenhuolto on pitkäjänteistä työtä, jonka tavoitteena on tilan eläinterveyden parantaminen. Yleensä terveydenhuoltotilojen kanssa tehdään kirjallinen terveydenhuoltosopimus jossa määritellään tavoitteet, mittarit ja seuranta tavoitteiden onnistumiselle. Helpointa ja toimivinta on kun tilalla itsellään on selkeä ajatus omista tavoitteista. Silloin voin auttaa parhaiten saavuttamaan tavoitteet.

Ongelmaselvitykset:

Esimerkiksi utaretulehdusepidemia, sorkkaongelmat, hedelmällisyys ja tiinehtyvyysongelmat.

Konsultointi:

Esimerkiksi navetan laajennusta suunniteltaessa tai muissa erikoistilanteissa.

Muut palvelut

Oletko järjestämässä eläintapahtumaa (koiranäyttely, kilpailu tms) johon tarvitset eläinlääkäriä? Tarvitsetko konsulttia eläinten terveyden parantamiseksi oman liiketoimintasi puitteissa? Onko sinulla hieman erikoisempia eläimiä joiden hoitoon liittyen sinulla on kysymyksiä? Kenties tarvitset luennon jostakin eläinten terveyteen tai hoitoon liittyvästä aiheesta?

Palvelen aina asiakkaitani parhaan kykyni mukaan ja autan löytämään kysymyksiin vastauksia. En pelkää haasteita, joten rohkeasti puhelin käteen.